proteinkur

 


Om proteinkur.dk l brugerbetingelser l kontakt


 

Få nok kulhydrat men fra sunde kilder kvinde spiser

Du har måske hørt, at du kun må spise lidt kulhydrat, når du vil tabe dig. Men det er helt forkert. Det handler ikke om at spise færre kulhydrater, men om at vælge den sunde slags.

Det er blevet populært at undgå mad med kulhydrater, men det er kun de raffinerede kulhydrater, du bør undgå — altså sukker, hvidt brød, almindelig pasta mv. De indeholder nemlig en masse kalorier uden at mætte særlig godt og uden at give ret mange næringsstoffer.

Mange sunde fødevarer (inkl. frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter) er rige på kulhydrater — men af den gode slags, som du bestemt ikke skal undgå.

Overvægtige, der går på kulhydratfattige kure, kommer alt for let til at mangle kostfibre og andet godt, der findes i kulhydratholdige fødevarer.

Danskernes kost:

Kulhydratrige fødevarer er sunde, når blot du så vidt muligt fravælger de raffinerede af slagsen. Overvægtige spiser ikke flere kulhydrater, end normalvægtige, men forskere har opdaget, at overvægtige spiser flere raffinerede kulhydrater — som sukker, hvidt brød og almindelig pasta — hvilket fremmer overspisning og overvægt.

Fødevarer, der indeholder kulhydrater, er nogle af vore bedste fødevarer. De indeholder nemlig også kostfibre, vitaminer, mineraler, antioxidanter og gavnlige plantestoffer.

Kostfibre >>

Annoncer ...